Välkommen till LHK:s Juniorer
P99-00

LHK:s Juniorer har i år inlett ett samarbete med HK Malmö och spelar som HK Malmö i USM och som Ljunghusen/ HK Malmö i seriespelet. Laget går under arbetsnamnet LHK Malmö. P99-00 är ett glatt träningsvilligt gäng på 13-15 st killar födda 99-00 just nu. Vi tränar tillsammans och ingår i HK Malmös U trupp. Vi kommer under detta år att delta i USM spel för Juniorer (P18) och seriespel i Junior A serien. En del av spelarna kommer även att få testa på seniorspel under året i div 2 och 4 och förhoppningsvis så kommer en av killarna att få någon minut i handbollsligan.


Vi har ett bra lag som gått framåt mycket för varje år och som tex nådde steg 4 i USM för B-pojkar. Som A-pojkar så snubblade vi på målsnöret i Steg 3. Men i större turneringar som Prag handball cup, Bohus, Partille cup och Granollers cup så visar vi att vi tagit stora kliv framåt med många bra matcher. Vi hoppas i år kunna ta större kliv framåt i utvecklingen i och med detta samarbete med HK Malmö som framförallt kommer innebära bättre och tuffare träningar i år.


Välkomna ner och träna eller att heja på oss vid våra matcher, tiderna för dessa träningar och matcher ser ni vår kalender. 

 

" Hårdast i krysset vinner "

Oavgjort i seriepremiären.
2017-09-25 11:27
Vi fick oavgjort i Bortamatchen mot Karlskrona där det egentligen bara finns tre positiva saker att ta med sig. 1. Vi fick inga skador med oss hem efter denna match. 2. Vi lyckas kvittera med några sekunder kvar av matchen. 3. Några av våra nya killar fick mer eller mindre 60 minusters speltid, vilket kan bli viktigt framöver. Men i övrigt så var det en loj, långsam match där vi blandar okej individuella prestationer med direkt dåliga och felaktiga val. Nä, det krävs bättring på många håll. Vad matchen slutade? Jo 26 lika.
Steg 3 nästa
2017-09-19 11:26

Så var då steg 1 avklarat och för fjärde gången av fyra möjliga gick vi direkt till steg 3 när vi spelat i vår egen åldersgrupp. Vi förlorade visserligen första matchen mot Växjö på lördagen med 23-26 efter en mycket bra handbollsmatch som var jämn länge och avgjordes först i slutet. Det märktes att vi hade 65 mil och 9-10 timmar i buss innan match, då det var lite trötta huvuden och kroppar i matchen. Så de blev lite slött i vissa lägen på slutet och därmed felbeslut, både på plan och på bänken. Kanske hade resultatet blivit annorlunda om vi spelat mot Växjö på söndagen istället.


På söndagen mot Spånga så visades en helt annan vilja och beslutsamhet och vi gav aldrig Spånga någon chans. Vi tog tag i matchen direkt och ledde inledningsvis med 4-0, i halvlek med 14-4 och vann till slut med 26-13. I denna match skapade vi mängde med lägen och vi kunde lätt gjort 15-20 mål till, så många bra chanser skapade vi. Det var skönt att studsa tillbaka direkt efter insatsen på lördagen och vi kunde gå runt och få speltid på alla spelare. Ett bra besked. Spånga är inget dåligt lag, då de vann mot Irsta och bara förlorade med 18-19 mot Växjö, så det är vi som helt enkelt gör en bra match och inte tillåter Spånga komma upp i någon bra nivå.


Sista matchen mot Irsta behövde vi vinna för att vara garanterade en steg 3 biljett. Men det var en seg match, vi spelar ett bra försvarspel rakt igenom hela matchen och släpper bara in 12 mål. Men framåt får vi aldrig riktigt igång det och vi får aldrig den snurr på anfalls spelet vi vill ha. Vi leder med 10-7 i halvtid och drar direkt i andra halvlek ifrån till 15-7 och man börjar tro att nu är det klart. Men en eloge till Irsta som aldrig ger sig och vårt anfallspel går helt i stå och Irsta segar sig närmare till 16-11 och det är lite stressat i laget. Men i slutet tar vi tag i det igen och vinner till slut med säkra 20-12. Men Irsta gav sig inte utan kamp.


Totalt sett ett godkänt steg 1 med många nya spelare i laget som gjorde bra ifrån sig. Där även de "gamla" gjorde bra ifrån sig och gjorde vad de skulle. Vi har nu 4 månader på oss att utvecklas individuellt men även som lag och bli mer samspelta, vilket det borde finnas en bra chans till. :)


Sebbe, stabil och bra i målet alla matcherna med extra plus på söndagen där han var en starkt bidragande orsak till att vi enbart släppte in 25 mål på 2 matcher, vilket man normalt nästa brukar göra på en match.

Ekan kom in på slutet i matcherna mot Spånga och Irsta och gjorde flera fina fina räddningar. Mot Irsta höll han nollan den tiden han var på plan. Mr 100%.


David gjorde et bra på V6. Med bra försvarspel och spelade sig till en del fina lägen i anfallspelet. Mycket var nytt och det kommer att bli ännu bättre efter hand. 

Joel kämpade och slet som vanligt med ett extra plus på försvarspelet, han bidrar också starkt med att alltid ge 100% till lagets insatser.

Tobbe hade fina inhopp på H6 med extra plus på sista matchen mot Irsta då han satte 3 av 4 skott från "fel" kant. Verkligen inte lätt att spela H6 som högerhänt. 

Jakob gjorde bra insatser på m6 och kom till en del bra lägen i anfallsspelet och hjälpte sina 9:or. Han hade även en snygg assist på kontring. Spelade stabilt bakåt

Simon på m6 kom in mer och mer i spelet för varje match och samspelet i försvaret funkade allt bättre efterhand som 3:a. Samspelet framåt funkade bra med en hel del lägen, med extra plus mot Växjö.


På nio meter fanns det mest killar som spelat ihop tidigare. 

Tim bidrog som vanligt starkt med att driva tempot i laget men även med att göra många mål (som vanligt :-)) vilket så klart är viktigt för laget. På söndagen funkade också samspelet i försvaret bättre och bättre efterhand när vi lärde känna varandra bättre.

Hugo ger som vanligt 110% och sprider energi  till spelet och driver upp tempot i laget, han krönte det med flera fina mål i matcherna och ofta i viktiga lägen. Han gjorde viktiga insatser på söndagen trots ett rejält jack i läppen under lördagen.

Danne gjorde stabila och viktiga insatser framförallt på söndagen, då han bidrog starkt till att vi slog Spånga klart. Han krönte det med många fina mål i den matchen.

Jolle drogs med skadeproblem inför avresan och kunde inte göra sig själv riktigt rättvis första dagen. Men mot spånga så bidrog han starkt till att vi drog ifrån i matchen i första halvlek innan skadan satte hinder för mer spel i steg 1.

Alex som också drogs med skadeproblem innan avresan inledde strålande mot Växjö med en mycket bra första halvlek. På söndagen var det en bra insats med plus för ett bra försvar och många fina mål i matchen mot Irsta.

Linus spelade mest försvar och bidrog starkt till att försvaret fungerade allt bättre efterhand. Han fick även pris som matchens lirare en match trots att han mest spelade försvar, vilket är ovanligt men väldigt kul. Han spelade sporadiskt i anfallspelet, men gör viktiga insatser med sin energi när han gör det.


Kul att se de "nya" killarna komma så snabbt in i det och jag är säker på att det kommer bli ännu bättre.


Frågar vi killarna så är de nog inte helt nöjda vilket är bra. Då finns det mer att hämta i steg 3. :)

Granollers cup 2017
2017-07-06 11:49

Så skulle vi då testa en ny turnering i Spanien. såklart för att få möta nytt motstånd vi inte mött förr men också mycket för det sociala. Mycket tid för att socialisera, bada och ha skoj. Kanske för skoj? :-).


Turneringen spelades i en salig blandning ifrån fina arenor med luftkonditionering, varma trånga hallar utan luft och planer med betonggolv utomhus. Det visade sig att vi var fysiskt överlägsna alla lag storleksmässigt i turneringen. Alla Spanska lag spelade ett mer eller mindre offensivt försvar, vilket kan vara nyttigt för oss att ha testat på längre fram under säsongen.


I första Matchen mötte vi H.STA.Eulalia ifrån Spanien och vi vann komfortabelt med 24-9. Andra matchen på torsdagen var mot Zalou ifrån Spanien. Detta var ett bättre motstånd men ett lag som filmade och gnällde oerhört, ett trist lag. Utan att vi får till försvaret så vinner vi ändå med 22-19.


På fredagen väntade en ren gruppfinal mot BM La Roca som vann turneringen i klassen 2015. Här gör vi en riktigt bra match och inleder oerhört inspirerat och leder med 4-0. Efter inledningen hämtar sig La Roca något och vi leder "bara" med 8-7 i halvlek. Men i andra halvlek tar vi tag i matchen igen och går ifrån till 13-9 med 4 minuter kvar. Då går La Roca ut och spelar man mot man resten av matchen och vi bli väldigt stressade av detta och får inte till några mer mål, trots bra lägen. Matchen slutar till slut 13-13 vilket innebar att lördagens matcher skulle komma att handla om vem som fick bäst målskillnad mellan oss och BM La Roca och därmed skulle gå direkt till åttondelsfinalen.


De två matcherna på lördagen mot Salle montacada från Spanien och IR-3 ifrån Island avfärdades på ett bra sätt och vi vann matcherna med 24-6 och 24-5. Tyvärr skulle det visa sig att både vi och La roca hamnade på samma antal plusmål 54 stycken, men att de vann gruppen på fler gjorda mål. Lite surt, men vi var inställda på att göra ett bra slutspel oavsett.


På söndagen spelar vi mot Mataro ifrån Spanien. Ganska omgående känns det illavarslande. Att det är nått som fattas liksom. Vi leder trots detta med 5-2 i inledningen och även om spelet inte funkar så leder vi med 10-9 i halvlek. Andra halvlek inleds ok och vi går ifrån till 13-9 och 14-11. Men därefter går spelet helt i stå och inte mycket funkar. Detta beror kanske till största delen att vi mentalt inte är där men även att vi får otroligt många domslut emot oss denna sista delen av matchen. Lite konstiga domslut blandat med att vi mentalt inte är där så tappar vi tyvärr spelet mer och mer ju längre halvleken lider. Så tyvärr tappar vi matchen och förlorar med 16-17. En oerhört onödig förlust mot ett motstånd som vi normalt är minst 10 mål bättre än.  Ett lag som det känns att vi slår minst 9 gånger av 10. Men tyvärr inte denna dag. :-(


Sammanfattningsvis så hade vi en bra vecka med mycket skratt och några riktigt bra matcher. Vissa spelarprestationer var verkligen ett steg framåt i många av matcherna och detta kommer vi att ha glädje av framöver. Tyvärr blev den sportsliga biten lite färgad av den sista matchen.


Spansk handboll har ett stort problem att ta tag i med deras eviga filmningar och försök att fuska till sig fördelar.  Det är inte ok någonstans. Men så länge man hade Norska domare som vi hade i några matcher så var det ändå ganska ok. Eller om man var 20 mål bättre som vi var i en del andra matcher. Men när det hettade till som i sista matchen så var skillnaden på bedömningen så stor att jag inte kan tycka det är ok eller ens är slumpen. Fanns andra lag i turneringen som helt enkelt tröttnade och bröt sin match. ( Dock så skulle vi vunnit den sista matchen oavsett, om vi bara nått upp till någorlunda nära  den nivån vi haft i tidigare matcher här nere. )


Här har Granollers cup ett stort problem och jag kan inte med bästa vilja i världen rekommendera cupen som ren handbolls cup, därav är domar nivån för låg och alldeles för enögd. Även om man lär sig av sånt också :)


Men som en totalupplevelse så var det ändå OK och vi har definitivt positiva saker att ta med oss hem. Samt saker som vi märkte vi måste bli bättre på. Som att behålla kylan och spela som ett lag, oavsett om det motståndarna som spelar fult! Stressar oss med man mot man! Eller domarnivån som är för låg. Oavsett yttre omständigheter så måste vi alla bli kyligare och spela vårt spel, alla spelare, coach, ja hela laget.


Kan vi alltid spela för varandra och hjälpa varandra och inte börja spela en och en så kommer det bli bättre resultat. Matcherna här nere visar det, så länge vi lät bollen gå och vi spelade den till varandra och hjälpte varandra i försvaret så vann vi matcherna eller ledde. Så fort vi började spela mer egoistiskt framåt och inte hjälpte varandra bakåt så funkade det inte lika bra, vilket vi innerst inne vet.

 

Seger mot OV i B-serien med 34-28
2017-03-20 12:41

En match där vi håller i taktpinnen från första sekunden till den sista. En match där vi borde vunnit betydligt större. Men där brist på koncentration och arbetsinsatts gjorde att vi inte sågade av OV ordentligt betydligt tidigare. Vi varvar många bra saker med mindre bra. Kan vi värdera bättre och skala bort slarvet ur spelet så ser det bra ut.


Men trots allt en stabil seger som egentligen aldrig var hotad och det är skönt att känna att vi kan bättre än så här.

USM steg 4 för PA i Tyresö 25-26 mars
2017-03-09 10:24

Så är det snart dags för steg 4 i USM och vi fick väl en okej lottning. Vi undvek åtminstone lagen som jag anser vara de 4 bästa i Sverige. Men fick samtidigt ett av lagen (Tyresö) som är strax därefter, ungefär 5 till 8 någonting (allt enligt mitt tycke). Vi fick även Kungälv och Karlskrona i gruppen och bara 1:an går vidare till steg 5.


Så det är definitivit en svår uppgift att ta sig vidare och skulle vi ta något eller några poäng så har vi gjort det bra. Men man skall ju spela om det och det finns i alla fall en möjlighet att avancera från denna grupp även om chansen är lite. Men som de säger, man skall ju spela om det först och vi skall definitivt försöka sälja oss dyrt.


Ni kan följa oss på nedan länk:


http://www.svenskhandboll.se/Handbollinfo/Tavling/SerierResultat/?Season=2016&District=2100&Series=1600574