Välkommen till LHK:s Juniorer
P99-00

LHK:s Juniorer har i år inlett ett samarbete med HK Malmö och spelar som HK Malmö i USM och som Ljunghusen/ HK Malmö i seriespelet. Laget går under arbetsnamnet LHK Malmö. P99-00 är ett glatt träningsvilligt gäng på 13-15 st killar födda 99-00 just nu. Vi tränar tillsammans och ingår i HK Malmös U trupp. Vi kommer under detta år att delta i USM spel för Juniorer (P18) och seriespel i Junior A serien. En del av spelarna kommer även att få testa på seniorspel under året i div 2 och 4 och förhoppningsvis så kommer en av killarna att få någon minut i handbollsligan.


Vi har ett bra lag som gått framåt mycket för varje år och som tex nådde steg 4 i USM för B-pojkar. Som A-pojkar så snubblade vi på målsnöret i Steg 3. Men i större turneringar som Prag handball cup, Bohus, Partille cup och Granollers cup så visar vi att vi tagit stora kliv framåt med många bra matcher. Vi hoppas i år kunna ta större kliv framåt i utvecklingen i och med detta samarbete med HK Malmö som framförallt kommer innebära bättre och tuffare träningar i år.


Välkomna ner och träna eller att heja på oss vid våra matcher, tiderna för dessa träningar och matcher ser ni vår kalender. 

 

" Hårdast i krysset vinner "

Lottningen till steg 4 i USM för P18 är klar.
2018-02-02 14:48

Så kom då lottningen för oss i steg 4 och min spontana reaktion är att detta är en jämn grupp. Vi fick Skånela, GUIF, RIK och IF Kristianstad och utan att egentligen ha järnkolla på de andra lagen så känns det som att vilka 2 som helst i denna grupp kan knipa de 2 platserna till steg 5 i Malmö den 20-22 april. Favoriter får trots allt Kristianstad och RIK finna sig i att vara i denna grupp med tanke på hur de presterat under tidigare steg men även under andra turneringar i år och USM tidigare år.


Men jag tror att de måste prestera på topp för att inte något eller några lag istället skall knipa en plats och vårt eget mål måste definitivt vara att utmana om en steg 5 biljett.


Vi fick som sagt hemmaarrangemang och matcherna kommer att spelas i Baltiska hallen den 17-18 mars. Ni kan följa vårt äventyr på nedan länk och se om vi klarar målet att få spela ytterligare ett steg i USM hemma i Malmö under helgen den 20-22 april. :)


http://www.svenskhandboll.se/Handbollinfo/Tavling/SerierResultat/?Season=2017&District=2100&Series=1700843


Vidare till steg 4 i USM
2018-01-31 15:57

Vi mötte Silwing - Troja i första matchen på lördagen i steg 3 och blir lite tagna på sängen av deras 4-2 försvar. Men ändå löser vi det ganska bra till en början och leder med 7-5. Men sedan ändrar de lite och stressar oss, vi ändrar lite både i laget och i sättet att spela och Silwing går upp till ledning med 7-11. Sen håller vi tag i  avlutningen av halvleken hyfsat och ligger under med 12-16 i paus.

 

I andra halvlek så försöker vi göra lite ändringar för att gå ikapp och spelar 7-6 i anfallsspelet till att börja med. Vi kommer till en hel del avslut till att börja med, men vi gör inta mål på våra lägen. Då vi inte gör mål så får de snabba kontringar på oss och vi får stressade byten och siffrorna rinner sakta iväg. Resten av halvleken så försöker vi på alla sätt men vi är stressade i spelet och av att försöka gå ikapp och istället rinner siffrorna iväg onödigt stort och vi förlorar med 35-23.

 

Resultatet speglar på inget sätt styrkeförhållandet mellan lagen, men Silwing både spelar och coachar smartare än oss denna dag. Så det var bara att lära sig av det och ta nya tag på söndagen.


Efter en god natts sömn och med god mat och frukost så väntade Kungälv på söndag förmiddag. Ett Kungälv som vi de senaste gångerna av någon anledning haft väldigt lätt för. Denna match var inget undantag. Efter en stabil match där vi sakta men säkert drog ifrån i målprotokollet hela matchen så vinner vi till slut med 22-12. Bakåt gör vi en mycket bra match, vilket 12 mål insläppta vittnar om. Men framåt uppträder vi alldeles för stillastående  och utan rörelse och är för okoncentrerade i avsluten. Där kan vi definitivt bli bättre. Men 10 måls seger är ändå jättebra.

 

Segern skulle visa sig bli viktig och antalet mål vi vann med skulle bli direkt avgörande. Detta då Kungälv lite överraskande slog Silwing i sista matchen med 1 mål och detta innebar att vi var tvungna att slå Alingsås i vår sista match. Hade Silwing vunnit så hade Alingsås behövt slå oss med sex mål för att gå vidare. Nu var istället AHK utslagna och vi behövde "bara" vinna för att vara vidare. Men samtidigt så hade vi inte vunnit så stort mot Kungälv så hade sista matchen varit betydelselös och Kungälv skulle redan varit klara tillsammans med Silwing.

 

I sista matchen mot Alingsås där vi spelar för en steg 4 plats,  så inleder vi bra och leder en bit in i halvleken med 6 mål.  Förutom under en sekvens i första halvlek så har vi bra koll på matchen. Under sekvensen som startar med att de borde fått ett rött kort men istället tar bollen och kontrar in ett mål på oss så minskar de avståndet till 3 mål. Men därefter tar vi tag i spelet igen och drar sakta ifrån och förutom dessa minuter så har vi bra koll hela matchen och kanske borde vunnit ännu större. Men siffrorna 26-18 och 14-8 i paus till oss talar ändå sitt tydliga språk.


30 mål insläppta de 2 sista matcherna är bra. Vi gick med facit i hand enkelt och rättvist vidare till steg 4. Ett steg det nu visat sig att vi kommer att få arrangera i Baltiska hallen.Seger mot H43 1 i serien.
2018-01-31 13:08

Vi slog efter lite dramatik på slutet H43 med 27-26. Lite onödigt kan tyckas då vi med tjugo minuter kvar av andra halvlek leder med 7 mål. Men dels går vi ner oss lite och tar lite dumma beslut vid en hel del tillfällen, men sen drar vi också på oss 6 utvisningar sista tjugo vilket gör att vi spelar med en man mindre mer än halva den tiden. Så vi måste helt klart spela smartare, ta bättre beslut, ha mindre tekniska fel. Men så måste vi också minska utvisningarna. Framförallt då de onödiga utvisningarna som vi får. Det går inte att spela en tredjedel av matcherna med en spelare mindre på plan, det kommer att kosta oss segrar till slut.


Det positiva är att vi trots allt vinner och reder ut det hela. I slutändan står det inget om hur man vann, bara vem som vann. Så det är trots allt en gedigen match där vi står upp bra och testar en del nytt som vi kan ta med oss framöver.Dåligt med uppdatering på senaste tiden. (Lite serie och Lundaspelen)
2018-01-31 11:11
Seger i B-slutspel i Lundaspelen

Efter två riktiga djupdykningar mot Lugi och OV som vi gjorde bäst i att GLÖMMA, så hittade vi lite självförtroende igen efter 24-24 mot duktiga Åhus på bortaplan. Även om vi kanske borde vunnit matchen så var det ändå ett stort steg framåt jämfört med de 2 matcherna innan.


I Lundaspelen så hamnade vi i en tuff grupp och hur ledningen för turneringen tänker när man gör elitgrupperna och gruppindelningen är en gåta för mig. Men hur eller hur så vinner vi våra 2 första matcher över två tyska lag. Dag två väntar starka HUK Öresund och Lugi. Mot Huk Öresund så gör vi både en bra och dålig match på samma gång liksom. Vi får inte träff bakåt och missar en hel del avslut framåt. Ändå faller vi bara med 5 mål och HUK är ett bra lag. Så det är svårt att egentligen veta om man är nöjd eller missnöjd. Mot Lugi så gör vi en helt ok match och förlorar med 5, men ärligt så var vi aldrig nära att vinna, de var helt enkelt ett nummer större. Men ändå en ok match.


Dag 3 och 4 väntade B-slutspel och där var vi minst ett nummer större än våra motståndare hela vägen och vi stod till slut som segrare här. Kanske var det precis vad vi behövde inför USM att spela ihop, vinna lite matcher och hitta vinnarspåret igen.


Helgen innan USM väntade Karlskrona i serien och det var en match som vi vann enkelt och fick spela ihop oss lite. Tyvärr kantades matchen av mängder av utvisningar utan att det var en tuff match, vilket gjorde att spelet blev sådär. Framförallt i den andra halvleken blev det en förryckt match med många utvisningar. Men vi visade ändå att vi var på rätt väg inför USM.USM steg 3 i Alingsås, 20-21 januari
2017-11-28 16:13

Så kom idag lottningen till steg 3 i USM P18 och den kunde nog inte varit mycket tuffare.  Alingsås HK, HK Silwing/Troja och Kungälvs HK är lagen vi fick. Detta skulle lika gärna kunnat vara en lottning till steg 4, då alla 4 lagen definitivt är aspiranter till att ta sig dit.


Ja Alingsås och Silwing/Troja har nog tom som uttalad målsättning att ta sig till Steg 5 och Kungälv är definitivt också ett mycket kompetent lag. I Alingsås återfinns bla Sveriges kanske största talang i 00 kullen, William Andersson Moberg och i Silwing finns bla Andreas Windahl som får mycket och regelbunden speltid i handbollsligan med Richo. Så ja motståndet är tufft


Men det finns ju en hel del talang även i vårt eget lag,  så vi tänker definitivt sälja oss dyrt och såklart göra allt för att ta oss till steg 4. Får vi till det så finns definitivt chansen


När det blir dags så kan ni följa oss på denna länken: http://www.svenskhandboll.se/Handbollinfo/Tavling/SerierResultat/?Season=2017&District=2100&Series=1700836