Välkommen till LHK P04/05

Vi är ett gäng killar som vågar spela snabba uppspel och tufft försvarspel. Alla skall våga utmana i anfallet och ta för sig i försvaret. Viktigt att våga testa och samtidigt ha kul på plan.


Vad händer under 2017/2018?Säsongen 17/18 kommer vi att spela med ett lag i P04C-serien och eftersom vi har fått dispens av Skånes Handbollsförbund att spela med gemensamma lag med HK Malmö, kan det även dyka upp möjligheter att spela i HKMs lag i P04A och P04B-serierna. Hela matchserien finns publicerad på Skånes Handbollsförbunds hemsida och P04C ligger även inlagd i vår egen kalender.


Uttagningarna till matcherna kommer göras baserat på träningsflit (både närvaro och fokus på träningarna) så väl som kamratskap. Baserat på detta kan det bli olika många matcher för grabbarna under säsongen. 


Utöver detta kommer det även att bli en del turneringar, information om turneringarna kommer löpande under säsongen.


Under säsongen kommer det att behövas hjälp med café såväl som resultattavla och protokoll. Vi räknar med att alla som inte hjälper till med caféet går funktionärsutbildningen och kan hjälpa till med resultat och protokoll.


Jenny fortsätter med att ansvara för caféet och kommer kalla in några extra föräldrar per hemmamatch och vi kommer även att leta efter någon som kan ta på sig ansvaret som samordnare för funktionärerna och göra upp schema för hemmamatcherna.


Nya spelare och de som vill bättra på sin grundteknik har möjligheten att gå på de teknikträningar som LHK kommer att anordna under helgerna.


Våra egna träningar kommer fortsatt att fokusera mycket på den egna tekniken (både försvar och anfall), snabba passningar och anfall. Kommer att bli en hel del repetition för att rörelser och timing skall sitta i ryggraden. 

Vi kommer ha individuella mål för alla spelarna och man får gärna boka in individuella samtal med oss coacher om man vill ha reda på mer om sin förbättringspotential.


För att tagga alla att gå på träningarna, kommer vi att införa egna lagpriser för träningsflit och utveckling och för att bättre kunna planera träningarna vill vi att man höra av sig om man inte kan komma på en träning, annars räknar vi med allas närvaro.


Vi ser fram emot en kul och bra 17/18-säsong

/Coacherna

Sportlovsläger med Adam och Robban
2017-02-04 22:23

Vår kompisförening HK Malmö har bjudit in oss att också vara med på deras träningsläger så är ni hemma under sportlovet, ta gärna tillfället i akt. Går säkerligen att anordna samåkning bland de som anmäler sig så hör av er till Emil ifall det av intresse / Coacherna


Intresserade ? Läs mer på HK Malmös hemsida


https://hkmalmo.myclub.se/site_node/927/nyheter/sportlovslager-med-adam-och-robban

Intensiv handbollshelg
2017-01-19 21:01
14-15 januari var en intensiv handbollshelg med två matcher.

Starten var en bortamatch mot Vinslöv där målvakts- och försvarsspelet funkade bra mot motståndarnas genombrottsvilliga anfallare och där vi gick upp i ledning med 2-0. Dock så blev anfallsspelet emellanåt någon långsamt och oresolut och blev en hel del missar och tekniska fel plus att Vinslöv hade en duktig målvakt. Vinslöv ikapp och förbi och hade inför de sista 10 min en ledning med 6 bollar. 

Då började det bli riktigt bra fart på vårt anfallspel med en hel del fina kantavslut och var tight på slutet med bara en boll upp men lite oflyt med spelet och domsluten på slutet gjorde av vi aldrig kom ikapp helt utan 17-14 till Vinslöv.

Dagen efter taggade på revansch, denna gången på hemmaplan mot Lödde Vikings som vi förlorade mot på bortaplan tidigare under säsongen. Ett taggat försvar och målvakter som var på tå hela matchen gjorde att vi lyckades hålla styr på Lödde snabba anfallsspelare. Bra rörlighet och vilja att avsluta gjorde att vi höll jämna steg första halvlek och 9-9 i pausvilan. 

Farten höll i sig i andra halvlek och bra tillbakalöpningar på Löddes kontringar och fortsatt tight spel bakåt i uppställt försvar gjorde att vi täppte till ännu bättre i andra halvlek. Resoluta avsluta och totalt fem målskyttar hos oss visar på en god bredd och till slut 19-14 till LHK, en vinst som kom tack vare ett fint lagspel där grabbarna hjälpte varandra.

/Ledarna
Mot IFK Malmö
2017-01-02 12:12
... på bortaplan blev det tyvärr en dålig början med stillastående fötter bakåt som gjorde att deras anfallare kunde springa emellan våra försvarare. Framåt också stillastående mot ett offensivt försvar som gör att vi fastnar ofta i mitten och får heller inte till avslutningarna från kanterna. I halvlek hela 13 mål insläppta och endast 7 gjorda. 

Till andra halvlek valde vi att spela ett något mer defensivt försvar gör att få stopp på läckra bakåt och det lyckades väl. Kopplat till det bättre försvar blev det även bättre laddning framåt och sakteliga börjar målskillnaden mellan lagen att krympa. 

Kämparglöden hos grabbarna håller i sig till 16-16 men efter att under större delen av matchen haft motståndarna hängande som ryggsäckar på oss utan åtgärd från domarna klarar vi inte längre att hålla oss lugna utan åker på två utvisningar och får spela med 4 utespelare på slutet av matchen. 

Till slut 18-16 till IFK Malmö men att ta med sig från denna matchen är ändå kämparglöden som gjorde att vi nästan lyckades vända matchen trots att vi spelmässigt ligger långt ifrån vad vi kan prestera

/Ledarna
Bortamatch en bit bort
2016-12-06 14:04

Mot storklubben IFK Kristianstad.


Försvarsmässigt sätt lyckas grabbarna bra med att täppa till i mitten och de stora Kristianstadskillarna fick kämpa för att komma igenom där. Dock var de duktiga på kantinspring med säkra passningar och lyckades få in en del mål på det sättet. 


Framåt ett steg framåt jämfört med matchen mot Ankaret med bättre rörelse framåt, dock lite oskärpa i avsluten som gjorde att Kristianstad kunde gå ifrån med ett par mål.


Spelet är fortsatt jämnt men Kristianstads fortsatt säkra och snabba framåt och får även in del kontringar men våra killar fortsätter att kämpa, dock lite väl mycket i mitten istället för att hålla bredden framåt plus lite oskärpa i passningarna emellanåt.


22-12 till Kristianstad till slut men matchen var jämnare spelmässigt än vad siffrorna visar.


Nu laddar vi om till nästa match då vi får till bredden i spelet med att släppa bollen snabbt då vi har försvarare på oss, rörelse för de som inte har bollen och att vi sätter passningarna klockrent.


/Ledarna

Ankaret hemma
2016-12-05 09:23

Matchen mot offensiva Ankaret blev som vanligt en fartfylld historia.


Första 10 min hängde grabbarna med bra och vi lyckades hitta luckor i Ankarets offensiva försvar, jämnt och tight med 5-5 i första timeouten.


Därefter ökade Ankaret tempot, blev ännu offensivare i försvaret och hängde även en del på ryggen på våra spelare och fick på så sätt stopp på vårt anfallsspel medan våra egna anfallare blev stillastående då de inte hade boll och det blev svårare att hitta passningsvägar. Vårt mittförsvar blev även lite stillastående så Ankarets snabba anfallare lyckades komma igenom.


Dock en uppryckning de sista 10 min då anfallsspelarna rörde sig bättre i djupled och vi lyckades bättra på målskörden en del, till slut 13-27.


Rätt bra spridning på målskyttet i vårt lag positivt men mer rörelse utan boll i anfallet och tuffare försvar något vi tar med oss att jobba på inför nästa match mot Kristianstad.


Tack till föräldrarna som hjälpte till med resultat och café plus till domarna för att vi ännu en gång fått ihop ett lyckat hemmaevenemang.


/Ledarna