Bli medlem i Ljunghusens Handbollsklubb
BLI MEDLEM
Välkommen till LHK P04/05

Vi är ett gäng killar som vågar spela snabba uppspel och tufft försvarspel. Alla skall våga utmana i anfallet och ta för sig i försvaret. Viktigt att våga testa och samtidigt ha kul på plan.


Vad händer under 2017/2018?Säsongen 17/18 kommer vi att spela med ett lag i P04C-serien och eftersom vi har fått dispens av Skånes Handbollsförbund att spela med gemensamma lag med HK Malmö, kan det även dyka upp möjligheter att spela i HKMs lag i P04A och P04B-serierna. Hela matchserien finns publicerad på Skånes Handbollsförbunds hemsida och P04C ligger även inlagd i vår egen kalender.


Utöver detta kommer det även att bli en del turneringar, information om turneringarna kommer löpande under säsongen.


Under säsongen kommer det att behövas hjälp med café såväl som resultattavla och protokoll. Vi räknar med att alla som inte hjälper till med caféet går funktionärsutbildningen och kan hjälpa till med resultat och protokoll.


Jenny fortsätter med att ansvara för caféet och kommer kalla in några extra föräldrar per hemmamatch och vi kommer även att leta efter någon som kan ta på sig ansvaret som samordnare för funktionärerna och göra upp schema för hemmamatcherna. 


Våra träningar kommer fortsatt att fokusera mycket på den egna tekniken (både försvar och anfall), snabba passningar och anfall. Kommer att bli en hel del repetition för att rörelser och timing skall sitta i ryggraden. 

Vi kommer ha individuella mål för alla spelarna och man får gärna boka in individuella samtal med oss coacher om man vill ha reda på mer om sin förbättringspotential.


För att tagga alla att gå på träningarna, kommer vi att införa egna lagpriser för träningsflit och utveckling och för att bättre kunna planera träningarna vill vi att man höra av sig om man inte kan komma på en träning, annars räknar vi med allas närvaro.


Vi ser fram emot en kul och bra 17/18-säsong

/Coacherna

LHKs sportlovs läger P/F 05-04, 20-21 februari.
2018-01-29 11:25

Plats: Ljungenskolans sporthall, Storvägen 2, 236 42 Höllviken


Inriktningen under dagarna kommer ligga mycket på skillsutveckling, såsom teknik, målskytte, kamp etc.


Vi kommer ha blandade grupper med P/F spelare födda 2005-2004. Ni välkomna att anmäla sig, först till kvarn!

Dagarna börjar 9.30 och avslutas senast 15.30.
2 st. pass, 1 st. fyspass, 1 teori pass, och Lunch
Dagen avslutas med spel.


Pris för campen är 200 kr (tisdag-onsdag).
Betalning och anmälan görs via swish till 123 259 13 78
Ange "CAMP" samt deltagarens namn


Sista anmälningsdag 16/2-2018


/LHK

Några ord om Åhus Beach helgen!
2016-07-25 11:05
Det blev en intensiv helg i Åhus för våra grabbar med ett lag i P05-klassen och två bland P04orna.

I Åhus Beachhandboll spelar man för er som inte varit med först gruppspelsmatcher i en grupp med ett tiotal lag och därefter blir det A, B eller C-slutspel beroende på placering i gruppen.

Glädjande för våra grabbar var att 05orna lyckades ta sig till A-slutspel liksom det ena 04-laget medan det andra 04-gänget spelade till sig en plats i B-slutspelet.

LHK P05 som var vårt första lag ut började ok men var inte riktigt taggade i första matchen mot Halmstad så blev en förlust i den matchen: Därefter taggade de till rejält med tuffare försvar och mer rakt på i anfallet och blev inga fler förluster i gruppspelet, bl.a. var de det enda laget som plockade poäng mot gruppsegrarna från Bankeryd, spelade även oavgjort mot tvåan Ystad och till slut blev det en tredjeplats i gruppen. I slutspelet blev hemmalaget från Åhus lite för svåra då vi inte fick spela med den normala uppställningen utan saknade vår målvakt. Dock eloge till grabbarna för god kämpainsats hela turneringen.

P04-lagen började sina matcher nästkommande dag och bägge fick tuffa första matcher mot H43s två bästa lag då de stod upp väl även om det inte riktigt räckte hela vägen fram.
LHK P04 1 hade inte riktigt turen med sig i nästkommande matcher med en hel del knappa förluster men lyckades ända samla ihop tillräckligt med poäng för att ta sig till B-slutspel, bl.a. med en seger över Bolton.
Lag 2 hade lite mer flyt med insamlingen av poäng med segrar över Tomelilla, Sorunda, Halmstad, Kalmar och Alingsås, som var den bästa matchen under turneringen med både bra försvar och anfallsspel hela matchen igenom.
I A-slutspelet blev duktiga H65 lite för svåra, speciellt efter en tuff start med en del utvisningar.

Summa summarum en bra turnering av P04/05 där det dock kan bli ännu bättre om vi lyckas hålla oss lugna och fokuserade hela matcherna igenom och undvika en del av misstagen vi gör under matcherna.

Detta kommer vi fortsätta att träna på under nästa säsong men först ett välbehövligt sommaruppehåll.

Vi siktar på att starta träningarna igen när skolorna börjar, men vi skickar ut information innan!

PS Det finns lite bilder på killarna i bildgalleriet DS
Malmöspelen bjöd i år på fint väder hela helgen på Bulltofta.
2016-05-26 00:39

I spelväg började det tufft med match mot H43 lag 1. Det blev en något trevande början från våra grabbars sida men de kom igång bra i andra halvlek, då speciellt med ett kreativt anfallspel. Till slut 10-15 men en helt ok start på turneringen. Nästa match mot IFK Malmö var nog den minst lyckade då laget inte riktigt kom igång, till slut 8-12. En klar uppryckning i sista gruppspelsmatchen mot Staffanstorp då ett kreativt anfallsspel igen gav oss en tremålsledning i halvlek. Dock gjorde bristen på avbytare (en under hela turneringen) sig påmind i andra halvlek då tröttheten verkade slå in och löpningarna tillbaka i försvaret inte gick lika snabbt som vanligt och det trillade in en del enkla bollar bakåt. Detta i kombination med ett anfallsspel som blev mer statisk och inte höll bredden gjorde att ledningen tappades men till slut dock ett oavgjort slutresultat 13-13 och räddad tredjeplats i gruppen.


I slutspelet blev det match mot Lugi som överraskade de våra med sitt offensiva försvarspel och snabbhet i anfallsspelet i första halvlek som slutade 1-7. De spelade dock upp sig rejält i andra halvlek med aggressivare försvarspel och mer rörlighet och rakare anfallsspel där vi även höll bredden och vann andra halvlek med 5-4. Dock respass ut ur turneringen och nästa utmaning som vi nu börjar förbereda oss för blir Åhus Beach.


/Ledarna

Liten sammanfattning med lite höjdpunkter från Bohus Cup
2016-05-03 16:03
För er som inte fick det stora nöjet att vara med uppe på Bohus Cup, en kort sammanfattning.

Inga medaljer denna gång men ack vilken kämpaglöd det fanns hos bägge våra P04-lag genom hela turneringen.

Lag 1 hade turneringens näst bästa lag i gruppen i Torslanda HK och lyckades spela jämnt med dem de första 10 min genom att täppa till bra bakåt och 2-2 i resultat. Därefter orkade grabbarna inte riktigt hänga med och blev en förlust i första matchen. Lördagens match mot HK Aranäs 2 var den bästa matchen laget presterade anfallsmässigt sätt då grabbarna spelade snabbt och höll bredden hela matchen igenom med många mål från kanterna. I sista matchen mot KFUM Trollhättan tappade spelarena dock skärpan lite och slutade med en knapp förlust och tredje plats i gruppen (missade A-slutspel på sämre målskillnad än tvåan Aranäs).

Lag 2 började med full fart direkt mot hemmalaget Kungälvs HK 2 och blev vinst i första matchen. Nästa match med en tuff historia mot de snabba norrmännen i Bygdö Monolitten IL där bägge lagen spelade ett bra försvarsspel men norrmännen var lite vassare framåt så våra grabbar fick inte med sig några poäng från denna matchen. Dock säkrades andraplatsen i gruppen och avancemang till A-slutspelet i sista matchen mot Sävehof 2 där vi fick bra stopp på motståndarnas duktiga skyttar och en poäng säkrades.

Eftersom en cup inte bara skall vara handboll, blev det lite skoj på Liseberg på kvällen för de som ville de medan de andra hade kul på skolan vi bodde på.

Sista dagen söndag och de spännande slutspelen. Vårt lag 2 hade oturen att åka på turnerings bästa lag och slutvinnare Bjurslätts IF/HP Warta redan i 1/8-delsfinalen men med tanke på att deras spelare i snitt var ett huvud högre än våra stod våra grabbar emot väl, speciellt i andra halvlek där det blev en knapp förlust med 4-6. 

Lag 1 började med en jämn match mot Redbergslid IK där lagen följdes åt fram till matchslut och matchen gick till Sudden Death där grabbarna täppte till bakåt och lyckades trycka in ett mål framåt så vidare till kvartsfinal. Där blev dock Sävehof 3 som vann hela B-slutspelet något för svåra men ändå eloge till grabbarna som kämpade ända till slutsignalen i den tuffa matchen där vi fick en del skador också.

Som slutkommentar på det handbollsmässiga är att vårt målvakts- och försvarspel funkade bra men där vi kan förbättra oss något för att nå ännu längre i turneringen är anfallsspelet mot ett uppställt försvar där vi skall bli ännu duktigare på att nyttja alla sex utespelarna och få ännu vassare avslut. När vi nu sammanfattat cupen, kan vi med stor glädje konstatera att alla har vuxit som spelare och tagit ett kliv i sin handbolls utveckling!

Också tack till alla andra LHK:are och föräldrar som hejat på våra lag och hjälpt till på andra sätt.

Nu laddar vi inför vårens och sommarens utomhusturneringar och ser i horisonten även fram emot Bohus Cup 2017. 

//Ledarna

PS Ligger lite bilder i galleriet också... DS
Föräldrakampen!
2015-12-14 21:06
Vår näst sista träning för året var samtidigt en liten julavslutning med gemensam träning, därefter match Grabbarna-Föräldrarna plus lite avslutningsfika.

Matchen blev tuff och fartfylld där föräldrarna visade upp överraskande mycket ork och teknik, kanske de lärt sig lite från sina söner. Som sig bör då man spelar träningsmatch slutade även denna 1-1 efter goda insatser från både unga och gamla.

Bilder från drabbningen ligger i bildgalleriet, enjoy.

Glöm inte sista träningen för året på onsdag men vi ledare tar tillfället i akt och passar på att tillönska alla en God Jul och ett Gott Nytt År.

Å tusen tack för den fina presenten vi fick!

//Ledarna
BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen