Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vad gäller på våra hemmamatcher kopplat till covid-19


Uppdaterad 2020-09-25

Allmänna riktlinjer

Vi i LHK förväntar oss att alla som deltar vid matcher eller är publik på matcher agerar utifrån sunt förnuft och folkhälsomyndighetens rådande restriktioner. Eftersom vi har turen att Halörhallen är en stor hall med en rymlig läktare har vi möjligheten till att ha publik på våra hemmamatcher där. Dock med vissa förhållningsregler och restriktioner. Vi kommer även att hålla caféet öppet, men också där med vissa justeringar. Läs mer om det nedan. I hallen har vi tillsammans med kommunen satt upp lappar för att påminna om att hålla avstånd. Kom ihåg att tvätta händerna noga och ofta och påminn varandra om att hålla avstånd.


OBS! I Ljungenskolans sporthall kommer publik vara förbjuden på alla matcher, där kan vi inte upprätthålla de restriktioner som finns. I Ljungenskolans sporthall får endast dessa vistas i anläggningen vid matcher: Domare, funktionärer, anläggningspersonal, volontärer med tydlig funktion samt domarcoach. Max 5 personer/lag som ingår i lagorganisationen och som har en tydlig funktion (t.ex. föräldrar som kör) får tillträda anläggningen.

 

VIKTIGT: Har du minsta symptom, stanna hemma. ALLA spelare, ledare, funktionärer, publik, vaktmästare mm måste göra en självskattning innan man beger sig till en aktivitet. Dvs om någon av följande frågor besvaras med ja, ska personen inte åka till anläggningen:

·       Kroppstemperatur som överstiger 37,5 grader

·       Halsont

·       Hosta

·       Huvudvärk

·       Illamående

·       Diarré

·       Andra symtom som bedöms relevanta

 

 

Lagen ska byta om hemma innan match. Omklädningsrum ska i möjligast mån inte användas. Vattenflaskor och munskydd som kan överföra saliv är personliga och ska inte delas. Se till att alltid hålla god handhygien och tvätta händer med tvål och vatten i minst 20 sek.


Spelare och besökare till en match släpps in först när spelare och besökare från föregående match lämnat hallen.

Generellt rekommenderas att lag som inte spelar, lämnar anläggningen mellan matcherna. Detta är främst aktuellt vid sammandrag.

o   Om ett omklädningsrum endast utnyttjas av ett lag kan det användas som uppehållsrum mellan matcher.

o   Lagen kan även befinna sig på läktaren, men den ska delas upp i olika zoner för de deltagande lagen och publiken.

 

Publik Halörhallen

Det maximala antalet åskådare i publiken är 50 personer utöver deltagande lag, ledare, domare, funktionärer, anläggningspersoner och volontärer.

Matchvärd visar publik till plats. Hållavstånd mellan sällskap och följ matchvärden och dess instruktioner. Varje sällskap ska sitta med 2 meters avstånd från varandra. Bortalagets och hemmalagets publik kommer att placeras på varsin sida av läktaren.

Håll avstånd vid eventuella köer till café och toalett. Tvätta händerna noga och använd handsprit.

 

 
Sponsorer