Välkommen till LHK F10-lag,
Lagfoto efter beachhandboll 2020

Vi är ett gäng glada och pigga tjejer som tycker det är superkul att spela handboll. Vi vill gärna få fler lagkompisar till vårt härliga gäng.

Handbollsäsongen är indelad i inomhussäsong som varar mellan augusti och maj, och sen har vi en kortare Beachhandbollsäsong som är under juni/juli.

Under inomhussäsongen tränar vi 3 gångar i veckan, i någon av Vellinges kommun sporthallar.

Måndagar 1730-1900 i Vellinge Sporthall.

Onsdagar 1830-2000 i Ljunghusens Sporthall.

Lördagar 1000-1130 i Ljunghusens Sporthall.

Vi har två lag anmälda till seriespel, och under säsongen 21/22 kommer vi få möta lag både från Skåne och Blekinge, men även från Småland!

De turneringar vi kommer anmäla oss till är;

- Vikingaspelen i Löddeköping i september

- Kristianstad Arena Cup i oktober

- Ankaret Cup i Björred i november

- Lundaspelen under mellandagarna (Julen)

- Påskacupen i Kävlinge 2022

- Kanariecup i Malmö i april 2022

- Bohus Cup i Göteborg, flerdagars med övernattning i maj 2022

Och när det är Beachhandbollsäsong träffas vi och spelar beachhandboll vid Collins Sten, vid fint väder!

De turneringar vi kommer anmäla oss till är;

- OV Beachhandboll i Helsingborg i maj 2022

- Åhus Beachhandboll, flerdagars i juli 2022

Välkommen att prova på! Det är bara att komma till någon av våra träningar eller kontakta ledarna om ni har några frågor.

Varmt välkommen!
Ledarna i F10
Uppstart av vårterminen 2021
2021-01-20 08:28

Hej alla,

Som ni alla vet så finns det fortfarande  restriktioner i samhället med anledning av Corona situationen. De kommunala hallarna är stängda, så vi kan inte träna inomhus men utomhus aktiviteter i grupper om 8 personer får vi köra.

Vi kommer dra igång med utomhusträning så länge hallarna är stängda, och då drar vi igång den 23e januari. Vi kommer till en början endast träna lördagar. Om hallarna fortsättningsvis kommer vara stängda så hittar vi ett sätt att träna någon vardag också.

Då vi kör utomhus så gäller kläder efter väder! Ha dock gärna med ett värmande lager att ta på efter träningen. Vantar och mössa!

Det blir hög aktivitet för värmens skull med fokus på fys, rörlighet, balans, koordination och samspel, givetvis kopplar vi in bollen där så är möjligt.

Som alltid är det viktigt att ni svarar på kallelserna så att vi vet hur många som kommer och kan planera därefter - Tack!

Tok regnar det eller ligger metervis med snö så är passet inställt per automatik!
Lite duggregn skadar dock ingen! Håll koll på WhatsApp gruppen, det är där vi kommunicerar om träningen blir inställd.

Lördagar kl 10:00-11:30 Ljungenskolan, välkomna!!

Träningsstart hösten 2020
2020-08-20 09:31
Då är det dags att dra igång säsongen!
Vi har tjuvstartat lite lätt med grästräning, av det återstår det ett tillfälle (24e augusti).

Men nu ska vi även komma igång med inomhusträningen!

Våra träningstillfällen är
- Måndagar 1730-1845 i Vellinge Sporthall - start 7e sept.
- Onsdagar 1830-2000 i Ljunghusens sporthall

Sen tränar vi även Lördagar 10:00 - 11:30  i Ljunghusens sporthall då vi inte har matcher. Det drar vi igång redan nu på Lördag den 22e augusti.

Kallelser kommer gå ut till varje träningstillfälle någon dag innan. Finns det ingen kallelse till träning så är det ingen träning.

Uppdatering kring träningar
2020-05-04 16:45
Nu har vi varit igång några veckor med träningarna på lördagar och då utomhus.

From onsdag den 6e maj kör vi igång även onsdagsträningarna. Då tränar vi från kl 18 till 19.
Även denna träning kör vi utomhus på multiarenan. Om det är dåligt väder går vi in i hallen.

Under rådande omständigheter så ber jag er alla att följa följande regler:
- är man sjuk, eller uppvisar några symptom på att man är sjuk. Då stannar man hemma.
- innan träning tvättar man händerna med tvål. Och gärna efteråt också.
- Man dricker ur sin egen flaska.

Mvh Ledarna
Inställda träningar, matcher och cuper
2020-03-13 14:52
Med anledning av Corona/Covid-19 har Svenska Handbollsförbundet och Skånes Handbollsförbund gått ut med riktlinjer att samtliga ungdomsserier skall ställas in.

Det innebär att de återstående matchsammandragen den 15e och 29e mars ställs in. Cuperna och träningsmatcherna i April (Påskcupen & Kanariecupen) kommer vi också ställa in.

Vidare är alla träningar också inställda tills annat besked ges.

Gällande Bohus Cup, OV och Åhus är det fortfarande oklart om dessa kommer genomföras.

Tillsvidare gäller individuell träning för resp spelare. Vi kommer återkomma med träningsprogram till er.

Har ni frågor är ni välkomna att kontakta någon av ledarna.

Här kan ni läsa SvenskHandboll:  https://www.svenskhandboll.se/Handbollinfo/Aktuellt/Medanledningavcoronaviruset/
Här kan ni läsa SkånesHandboll: http://skanskhandboll.se/2020/03/12/info-skanes-hf-med-anledning-av-coronaviruset/

Mvh Tränarna
Lundaspelen 2019
2019-12-30 14:57
Lagbild efter prisutdelning - vill understryka att Elle saknas på denna bild

Lundaspelen 2019 var speciell för flickorna då det var premiär på flera punkter;

• Stor plan, större mål och ny bollstorlek
  • Räkna mål, poäng, spela slutspel och straffkastavgörande
  • Lagets första 2-minutare!!! :o
  • Premiär för Lundaspelen –självklart!
  • Och premiär att få lyfta en pokal och få guldmedalj - glädjen flickorna visade vid slutsignalen är ett härligt minne för dem.

I vår grupp mötte vi tufft motstånd i form av H43, Lugi, Ankaret och Sävehof x2.  Lugi-laget vann A-finalen, Sävehof-laget spelade B-final och vi vann C-finalen. Bra motstånd och mycket bra träning för våra flickor!

Lundaspelen är en välkänd turnering som de flesta handbollsspelare har minnen ifrån. Nu har vi precis skapat flickornas första minnen från turneringen, och vi kommer att fylla på med fler under kommande år.

Nu stänger vi 2019 och vi ledare önskar er alla ett Gott Nytt År!