Handboll Camp 5-7 Aug
2019-06-16 07:52
LHK söker nu nya medlemmar till styrelsen.
2019-05-27 12:59

LHK är en fin och välskött förening som sedan starten 2002 utvecklats oerhört mycket både sportsligt och organisatoriskt.

Styrelsen arbetar aktivt med att utveckla föreningen och har lagt en grund att stå på och jobba vidare med. Vi behöver få in fler i styrelsen och gärna föräldrar från de yngre lagen som kan vara med och utveckla föreningen de närmsta åren. Styrelsemöte sker ca 1 gång/månad.

Vi söker därför dig som vill vara med och stärka föreningens organisation och bidra till att föreningen kan fortsätta utvecklas.

Det krävs ingen handbollsbakgrund utan ett engagemang och goda idéer som tar oss vidare i vårt arbete.

Specifika områden är:

·       Arrangemang

·       Marknadsarbete, samarbetsavtal, etc

·       Revisor

En ideell förening bygger på ideellt arbete av många och vi är en oerhört viktig del i samhället, detta är något vi skall vara stolta över men också förvalta. Att jobba ideellt handlar mycket om att vilja göra gott och se hur vi som förening kan bidra till att våra barn och ungdomar har en aktiv fritid och en mötesplats där alla välkomnas och kan få plats. Detta är bara möjligt om vi vuxna tar ansvar för det ideella arbetet och ställer upp för varandra. Är vi fler blir det enklare för alla!

För att lämna en intresseanmälan samt mer information vänligen kontakta Jennie Blom, valberedningen.

jennieblom76@gmail.com

Hej från er nya kanslist!
2019-04-29 10:20

Hej alla LHK-vänner!

Jag heter Mathilda och tar idag över jobbet som er nya kanslist efter Sara! Jag är 21 år och bor i Malmö och studerar mitt första år på utbildningen Idrottsvetenskap inriktning Sport management på Malmö universitet. Jag tycker utbildningen är fantastiskt rolig och ser därför verkligen fram emot att börja jobba här i LHK.

Som ni förstår är idrott och sport något jag älskar, men såklart är det handboll som är min favoritsport. Jag är uppvuxen med handboll och har själv spelat från att jag var sex år tills att jag fyllde 20, då jag slutade på grund av skador. Den senaste säsongen har jag istället varit assisterande tränare i ett damlag, vilket har varit roligt och givande. Nu ser jag fram emot nya härliga utmaningar här i LHK.

Precis som Sara har gjort, kommer jag ta hand om det administrativa arbetet i föreningen och även hjälpa till med bollskolan när den sätter igång igen i höst.

Det känns väldigt spännande, roligt och jag ser fram emot att få jobba med er. Om ni vill nå mig gör ni det på info@lhk.nu.

Glada hälsningar,

Mathilda Ekvall

Ett slut och en början
2019-04-25 12:12

Nu har min resa i LHK fått sitt slut och jag vill tacka alla i klubben för säsongen 18/19! Ett extra tack till Elin, Anders och Peter som har varit till väldigt stor hjälp under detta år.

Det har varit lärorikt, spännande och roligt att få jobba i klubben och jag är väldigt glad att jag fått vara en del av den! Jag önskar klubben all lycka i framtiden. Själv har jag siktet inställt på en resa och därefter universitetsstudier till hösten.

Jag lämnar med stolthet över till Mathilda Ekvall, som framöver kommer vara er kanslist!

På återseende,

Sara Nilsson

Skånes HF kör tematräningar i Ljungen
2019-03-29 09:20

Skånes Handbollsförbund har valt att komma till LHK och lägga sin spelarutbildning för pojkar/flickor födda 04 på Ljungenskolan tisdagen 9/4, torsdagen 2/5

och tisdagen 7/5.

För oss i LHK är det en unik möjlighet att som åskådare få ta del av och inspireras av det absolut nyaste utbildningsprogrammet från Sveriges Handbollsförbund. Vi får ta del av hur vi tränare och utbildar våra spelare. Ta tillfället i akt kom och titta, filma och se det som en möjlighet att utbilda er inom nya framtida handbollstänket.

Träningspassen går mellan 18.00 – 21.00.

Vi får bland annat se Thomas Axnér leda träningarna.

Syftet med utbildningen är att utbilda och utveckla alla Sveriges handbollsspelare i en gemensam utbildningsplattform. Ge spelare och tränare en så bra utbildning som möjligt. Handbollsförbundet tillför kunskap, utbildningskvalité och inspiration. Spelare och ledare kan sedan införa detta i sina klubbar.

Svenska handbollsförbundet nya utbildningsplan och riktlinjer fokuserar på följande två hörnstenar, Intention - Progression

Intention – Syfte och målsättning med övningen. Vad vill vi uppnå med övningen; är det individuell teknik, speluppfattning, kroppskoordination, försvarsteknik, anfallsteknik eller vill vi bara hålla igång ett träningspass med fart o fläkt. Hur säkerställer i att vi får ut det vi tänkt av övningarna och att spelarna förstått intentionen

Progression – Hur skalar vi upp övningen och gör den svårare. Hur nivåanpassar vi den till olika mognadsnivåer. Hur anpassas den till den tänkta matchsituationen. Hur ökar vi tempot och svårighetsgraden i övningen utan att tappa det tekniska/taktiska genomförandet. Hur säkerställer vi får ut det vi tänkt av övningarna och att spelarna har förstått progressionen

För mer information kika in länken nedan:

Samarbete mellan LHK och HK Malmö
2019-02-17 12:41
Under säsongen så har några av våra äldsta lag samarbetat med HK Malmö. Detta har lett till att vi nu undertecknat en avsiktsförklaring mellan Ljunghusens HK och HK Malmö.

Det övergripande syftet med samarbetet är att göra handbollen mer attraktiv för barn och ungdomar i respektive upptagningsområde.

Klubbarna kommer att samarbeta på föreningsnivå för exempelvis på ledarutbildningar, domare, funktionärer etc.

När det gäller dom äldre barnen så finns det möjlighet för oss att samarbete på lagnivå, och då skall det samarbetet utformas utifrån de förutsättningar som råder i respektive åldersgrupp. Samarbetet avser både pojkar och flickor.