SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i Ljunghusens Handbollsklubb
BLI MEDLEM
Välkommen till Ljunghusens handbollsklubb!

Ljunghusens Handbollsklubb, LHK, är Vellinge kommuns enda handbollsförening. Vi har idag över 200 aktiva barn och ungdomar i föreningen samt flertalet engagerade ledare och tränare. 10 lag i åldrarna 8-16 år är med i seriespel runt om i Skåne. Dessutom har vi vår populära bollskola för våra yngsta medlemmar som är 6 och 7 år. Vi deltar även i olika cuper och turneringar när tillfälle ges, tex Lundaspelen, Åhus beachhandboll och Ankaret Cup för att nämna några. 

 
Är du sugen på att börja spela handboll är du varmt välkommen till oss! Här på vår hemsida har varje lag en enskild sida där du kan hitta träningstider mm. Hittar du inte vad du söker eller har någon fråga så går det bra att maila till info@lhk.nu. 
Nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten
2021-12-22 18:10

Folkhälsomyndigheten har beslutat om nya rekommendationer och för verksamhet inom svensk handboll gäller:

Från och med den 23 december avråder Folkhälsomyndigheten från att arrangera cuper, läger eller större sammankomster för alla åldersgrupper till och med den 16 januari. 

Avrådan gäller inte ordinarie träningsverksamhet och inte heller enstaka matcher inom ramen för ordinarie seriespel, dock behöver riskreducerande åtgärder sättas in. Idrottsaktiviteter kan genomföras om arrangören vidtar smittskyddsåtgärder i enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. För att veta hur dessa arrangemang kan genomföras mer smittsäkert kan man ta stöd av samma föreskrifter och allmänna råd som riktar sig till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Dessutom gäller detta från och med den 23 december:

 • Vid offentliga tillställningar (match, tävling, uppvisning) inomhus med fler än 500 åskådare krävs vaccinationsbevis. Sällskap får vara max åtta personer och ska hålla avstånd på en meter till andra sällskap.
 • Vid offentliga tillställningar inomhus med fler än 20 åskådare tillåts enbart anvisad sittplats, oavsett om anordnaren använder vaccinationsbevis eller inte.
 • Vid offentliga tillställningar utan vaccinationsbevis ställs även krav på avstånd mellan sällskapen, max åtta personer inom sällskapen och ett maxantal på 500 åskådare.

  

Den som har symptom ska inte delta i eller närvara vid vår verksamhet.  

 • Stanna hemma 
 • Testa dig 
 • Undvik att träffa andra 

Dessa råd gäller både den som är vaccinerad och den som är ovaccinerad. Barn yngre än sex år behöver inte testa sig. 


Du har ett fortsatt ansvar att förhindra smittspridning. 

 • Alla och envar bör hålla avstånd till andra människor i offentliga miljöer, särskilt inomhus.
 • Om möjligt undvika trängsel i kollektivtrafik genom att välja att resa andra tider än i rusningstrafik eller använda andra färdsätt.
 • Använd munskydd i kollektivtrafiken om det inte går att undvika trängsel.
 • Vaccination är det bästa sättet att undvika allvarlig sjukdom och spridning av covid-19. På Folkhälsomyndighetens webbplats finns information om vaccinationen.


Om du inte är vaccinerad 

 • Skydda dig själv och andra mot att smittas. 
 • Ta särskild hänsyn till personer i riskgrupp och de över 70 år. 
 • Håll avstånd, undvik onödig trängsel och undvik platser med trängsel. 

Dessa råd gäller inte för personer under 18 år eller för personer som av medicinska skäl rekommenderats att inte vaccinera sig mot covid-19. 

Råd till besökare/publik 

För den som planerar att besöka arrangemang påminner vi om att den som uppvisar symptom ska stanna hemma samt att:

 • Visa hänsyn till din omgivning och undvik onödig trängsel. 
 • Tvätta/desinficera händerna om möjlighet finns.
 • Om du är över 18 år - förbered dig genom att se till att du kan uppvisa giltigt vaccinationsbevis och legitimation vid arrangemang som kräver det. Du ska vara vaccinerad med två doser och det ska ha gått minst 14 dagar sedan den andra dosen. Vaccination är förutsättningen för ett bevis och kan inte ersättas med bevis på genomgången infektion eller negativt test. Hos E-hälsomyndigheten kan du ladda ner ditt vaccinationsbevis. Är du strax under 18 år kan du behöva kunna bevisa att du ännu inte fyllt 18 år.
Våra talangfulla ungdomar utmärker sig!
2021-12-17 10:09
Oscar, Viggo och Victor

Årets upplaga av Skånelaget innehåller 3 spelare från LHKs P06 lag!

Skånelaget kommer att delta i Sverigecupen som går av stapeln i januari 2022! I Sverigecupen möts Sveriges alla distrikt där man får mäta sina krafter mot Sveriges bästa ungdomar! På plats finns landslagets förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare och cupen fungerar som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna.

 

Vi fick en kort pratstund med Viggo, Oscar och Victor!

 

- Hur har ni förberett er inför uttagningarna?

Viggo: Jag har tränat på bra med laget under hela säsongen och på egen hand. Sedan jag kom till LHK har jag fått stor hjälp med min utveckling av tränarna och framförallt Johan (Målvaktstränaren). Vi har hittat ett bra samarbete och jag trivs mycket bra med honom. Inför uttagningarna har jag varit fullt fokuserad och laddad och krigat på varje uttagning.

 

Oscar: Jag har förberett mig genom att äta bra, sova ordentligt och sen komma fullt fokuserad till varje uttagning. 

 

Victor: Har inte förberett mig på något särskilt sätt mer än försökt vara utvilad och redo inför varje uttagning

 

- Vad är nästa steg i er handbollsutbildning?

Viggo:  Nästa mål är att komma in på Malmö idrottsgymnasiet, träna hårt och fortsätta utvecklas som målvakt.

 

Oscar: Jag hoppas komma in på Malmö idrottsgymnasium och fortsätta utvecklas tillsammans med laget, ha tuffa och utvecklande träningar och matcher.

 

Victor: Har sökt till Malmö idrottsgymnasium som jag hoppas komma in på för att få mer möjligheter till bra träning och utveckling. 


- Vad ser ni fram emot inför våren?

Viggo: Inför våren ser jag fram emot tuffa träningar och matcher som utvecklar mig och vårt lag.

 

Oscar: Under våren är min och lagets målsättning att göra bättre resultat varje match jämfört med höstens.

 

Victor:  Först ser jag fram emot att få åka till Sverigecupen, sen har vi klara mål inom laget där vi vill hela tiden bli bättre som lag och spelare. Vi spelar i en tuff serie där vi hela tiden vill göra bättre och bättre ifrån oss.

 

Avslutningsvis fick vi några ord med Jimmy, som är P06s tränare!

 

- Fantastiskt kul att ”lilla” LHK kan få med 3 spelare till Skånelaget, det är ett bevis på att vi gör något bra. Alla spelare och tränare lägger ner hela sin själ för varandra, vi gläds med varandra och jobbar hårt varje vecka för att hela tiden gå framåt och utvecklas. Resten av laget önskar nu Viggo, Oscar och Victor stort lycka till och kommer följa deras framfart under Sverigecupen.

Med anledning av coronaviruset
2021-12-02 09:04

Folkhälsomyndigheten har fattat beslut om nya föreskrifter och allmänna råd för miljöer där många människor träffas. Dessa träder i kraft den 1 december.

De nya föreskrifterna och allmänna råden gäller vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus. Beslut har också tagits om allmänna råd vid exempelvis fritidsverksamhet. Den 1 december träder också ett tillägg till begränsningsförordningen i kraft som skärper kraven på arrangörer av allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 100 deltagare. Antingen ska vaccinationsbevis kontrolleras för alla som är över 18 år eller så ska andra smittskyddsåtgärder vidtas. För idrotten ska begreppet deltagare översättas till publik – spelare, ledare på bänken, domare, funktionärer och volontärer omfattas inte.

Då vi i LHK sällan uppnår en siffra över 100 personer i publiken innefattas vi inte av dessa krav. Om tillfälle med förväntad publik över 100 deltagare uppstår kommer vi sätta en maxgräns eller förebreda för att kontrollera vaccinpass. Nedan är sammanfattad information från Svenska handbollsförbundet om vad som gäller. För att läsa all information: https://www.svenskhandboll.se/Nyheter/HandbolliSverige/Medanledningavcoronaviruset/

För verksamhet inom svensk handboll gäller från och med den 1 december

Den som har symptom ska inte delta i eller närvara vid vår verksamhet.  

 • Stanna hemma 
 • Testa dig 
 • Undvik att träffa andra 

Dessa råd gäller både den som är vaccinerad och den som är ovaccinerad. Barn yngre än sex år behöver inte testa sig. 

 

Du har ett fortsatt ansvar att förhindra smittspridning. 

 • Vaccination är det bästa sättet att undvika allvarlig sjukdom och spridning av covid-19. På Folkhälsomyndighetens webbplats finns information om vaccinationen.

 

Om du inte är vaccinerad 

 • Skydda dig själv och andra mot att smittas. 
 • Ta särskild hänsyn till personer i riskgrupp och de över 70 år. 
 • Håll avstånd, undvik onödig trängsel och undvik platser med trängsel. 

Dessa råd gäller inte för personer under 18 år eller för personer som av medicinska skäl rekommenderats att inte vaccinera sig mot covid-19. 

 

Råd till besökare/publik 

För den som planerar att besöka matcharrangemang påminner vi om att den som uppvisar symptom ska stanna hemma samt att:

 • Visa hänsyn till din omgivning och undvik onödig trängsel. 
 • Tvätta/desinficera händerna om möjlighet finns.
 • Om du är över 18 år - förbered dig genom att se till att du kan uppvisa giltigt vaccinationsbevis och legitimation vid arrangemang som kräver det. Du ska vara vaccinerad med två doser och det ska ha gått minst 14 dagar sedan den andra dosen. Vaccination är förutsättningen för ett bevis och kan inte ersättas med bevis på genomgången infektion eller negativt test. Hos E-hälsomyndigheten kan du ladda ner ditt vaccinationsbevis. 
Telefon kansliet
2021-11-08 11:14

Hej alla LHKare!

Nu har vi fått en telefon till kansliet. Detta innebär att ni inte längre endast kan nå oss på mailen utan också på +46 70-721 91 32. :)  

 

Vi på kansliet är flexibla med våra arbetstider men har bestämt att vi kommer ha telefontider främst mellan 09-14 måndagar till fredagar för att underlätta. Om vi inte skulle svara på ert samtal är vi upptagna med annat just då. Spela då gärna in ett meddelande eller skriv ett SMS om vad det gäller så ringer vi upp så fort vi har möjlighet. 

 

Som vanligt går det annars bra att maila till info@lhk.nu om ni har frågor eller funderingar!  

 

Ha en fortsatt bra dag! 

Med vänliga hälsningar, 

Kansliet 

 

 

Klubbshop Team Sportia
2021-11-03 12:35

Vi är stolta att kunna presentera vår nya klubbshop i samarbete med
Team Sportia 
Malmö Emporia!

Ofta har du som medlem provat dina föreningskläder i butiken eller i samband med en klubbträff 
- nu ges du även möjlighet att göra dina inköp när det passar dig. 


I Klubbshopen kan du välja mellan att betala med kort, faktura eller delbetalning. Betalningen reserveras på ert konto men ni betalar inte förrän era produkter är klara och finns att hämta ut i butiken. Visa upp det mail ni får i kassan för att hämta ut er beställning efter den leveranstid som uppges i shopen. 

Så här gör du för att handla föreningskläder online:

 1. Logga in i vår klubbshop, https://www.teamsportia.se/klubbshop/
 2. Gå till Skapa konto
 3. Fyll i dina uppgifter (hitta på ett användarnamn)
 4. Fyll i din Butikskod: MZLC96AH
 5. Klicka på Registrera
 6. Fyll i din föreningskod: 9AGQ8

 Sedan är det bara att klicka på föreningsloggan och börja handla!
Du behöver ha fyllt 18 år för att få handla.


Tips! Är du medlem hos fler föreningar kan du fylla i deras föreningskod längst ner så läggs den Klubbshopen till på din sida.

 

Har du frågor angående din Föreningsshop:

Team Sportia Malmö Emporia

klubb.emporia@teamsportia.se

 

Har du några tekniska utmaningar med klubbshoppen mailar ni:

info@teamsportia.se

 

Mvh

Styrelsen

 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
F11 (F10), 14/01 19:33 
P10 (P11), 14/12 14:22 
FP 2015, 07/12 09:30 
P08 (P13), 06/12 15:39 
P11 (P10), 12/11 15:54 
FP 2015, 31/10 22:42 
 
Sponsorer