SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ljunghusens Handbollsklubb
Handboll

Välkommen till Ljunghusens handbollsklubb!

Ljunghusens Handbollsklubb, LHK, är Vellinge kommuns enda handbollsförening. Vi har idag över 200 aktiva barn och ungdomar i föreningen samt flertalet engagerade ledare och tränare. 13 lag i åldrarna 8-16 år är med i seriespel runt om i Skåne. Dessutom har vi vår populära bollskola för våra yngsta medlemmar som är 6 och 7 år. Vi deltar även i olika cuper och turneringar när tillfälle ges, tex Lundaspelen, Åhus Beachhandboll och Ankaret Cup för att nämna några. 

 
Är du sugen på att börja spela handboll är du varmt välkommen till oss! Här på vår hemsida har varje lag en enskild sida där du kan hitta träningstider mm. Hittar du inte vad du söker eller har någon fråga så går det bra att maila till info@lhk.nu
Kansliet stängt fram till 1 augusti
2024-06-24 18:39

Nu går kansliet på semester och är åter igen i augusti :)

 

Detta innebär att varken mail eller telefon kommer att kollas regelbundet och att snabba svar därför inte kan förväntas. 

 

Skulle det vara någonting, är det självklart okej att skicka iväg ett mail (info@lhk.nu

 

Nu önskar vi er alla en riktigt härlig sommar :)

Vass högernia som håller koll på LHK
2024-03-27 15:18

Linnéa Pripp är föreningens kanslist och det är hon som håller koll på halltider, bokar domare och ser till att det är påfyllt i caféet – bland mycket annat! Men när hon inte jobbar för Ljunghusens HK är hon en vass högernia i H65 Höör som spelar i den högsta ligan. Vi tycker det är på tiden att ni lär känna Linnéa lite bättre så vi tog ett prat med henne.

 

Hur länge har du jobbat i LHK?

Jag har jobbat på kansliet i LHK sedan hösten 2021. 

 

Hur ser en vanlig dag ut på kansliet?

En dag på kansliet kan se väldigt olika ut. Under säsong är mina arbetsuppgifter främst att ha hand om mailen, se över domare till helgen, handla till kiosken och kolla vår postbox. Utöver det så har vi även lite olika projekt igång som jag är med och driver och planerar. Just nu är det bland annat vår Summer Camp, vår "sommarhandboll" för lite yngre barn samt skolbesök där jag är ute och håller i idrottslektioner. 

 

När började du spela handboll? Höll du på med någon annan idrott?

Jag började själv spela handboll när jag var ungefär 5-6 år gammal. Jag höll på med flera olika idrotter. Bland annat fotboll, innebandy, dans och gymnastik. Men handbollen har alltid varit nummer ett. 

 

 

Berätta lite om din handbollskarriär!

Under mina barn och ungdomsår spelade jag i Staffanstorps HK. Vi var en liten förening, men mitt lag (F2002) var ett av de bättre lagen i Skåne och vi lyckades faktiskt ta några medaljer under åren. Under de senare åren, var vi otroligt nära på att ta oss till steg 5 i USM, och det är någonting jag än idag kan tycka är tråkigt att vi inte fick uppleva... 

 

Mitt första år som seniorspelare gick jag till H65 Höör som spelar i högsta ligan. Där har jag varit med och vunnit Handbollsligan (SHE som ligan hette då) år 2020, tagit ett SM-silver år 2021 samt silver i Svenska Cupen nu i år. 

 

Jag har alltid spelat högernia. Bortsett från enstaka U-landslagssamlingar där jag spelade på högersex. När jag var yngre var jag med och spelade i Skånelaget och var även med på samtliga riksläger (1-4). 

 

Den här säsongen är min första säsong tillbaka från att ha varit borta i ca 1,5 år på grund av en axelskada. Axeln är nu opererad och jag är tillbaka fullt i spel, men min huvudfokus just nu är därför bara att njuta av att äntligen få spela handboll igen. 

 

 

Vilka är dina främsta kvalitéer som handbollsspelare?

Jag tycker om att spela en fartfylld handboll. Bra försvarspel och sedan trycka sönder motståndarna i både första och andrafasen i kontringsspelet. Jag tycker även om att komma in över zoon och skjuta utifrån och vill därför gärna se mig själv som en blandning av en speed-spelare som tycker om att gå på genombrott brett i banan och en skytt. 

 

 

Vad ska man tänka på som ung handbollsspelare, några tips?

Jag skulle säga att det viktigaste är att man aldrig glömmer bort att det ska vara roligt! Vill man komma långt så krävs långt och hårt arbete, men slutar man tycka det är roligt så kommer det att synas på prestationen till slut. 

 

Ha det så kul med er handboll, alla barn och unga i föreningen!

 

Vill ni följa Linnéas matcher och kommande slutspel gör ni det här

Den LjusBlå vägen
2024-03-04 16:42

Den Ljusblå Vägen är ett styrdokument vars främsta syfte är att tydliggöra föreningens principer och målsättningar. Dokumentet ska också hjälpa och stödja tränarna/ledarna i sitt arbete samt kunna ge föräldrarna en inblick och förståelse för vad som ligger bakom det arbete vi gör med barnen och ungdomarna i LHK. I dagsläget bedriver LHK barn- och ungdomsverksamhet.

Dokumentet är framtaget för att uppnå följande huvudsyften:

• På ett lättförståeligt sätt ge alla som är intresserade av LHK en enkel och snabb bild av hur föreningen fungerar.
• Skapa enhetlighet inom LHK.
• Vara ett stöd för alla som på ena eller andra sättet är en del av föreningen.

Den Ljusblå Vägen ska vara ett levande dokument som används aktivt inom föreningen. Detta dokument vänder sig först och främst till tränare/ledare, spelare och föräldrar inom LHK, men givetvis också till andra intresserade inom föreningen. I Den Ljusblå vägen berättas om de värderingar vi står för, vad som accepteras och inte accepteras, etik och moral samt våra målsättningar. Hur vi som ledare, tränare, spelare och föräldrar uppträder för att vara goda representanter för föreningen. Hur mycket och vad vi tränar i respektive åldersgrupp. Alla inom klubben ska arbeta för att barn, ungdomar och vuxna ska känna glädje och trygghet i LHK genom Den Ljusblå vägen.

 

Vi rekommenderar att man läser dokumentet och du hittar det i sin helhet här

Måns Kjell uttagen till Riksläger 1
2024-03-01 14:06

Måns Kjell, målvakt i P08, har blivit uttagen till Svenska Handbollsförbundets Riksläger 1 för spelare födda 2008. Svenska handbollsförbundets riksläger är ett led i SHF:s spelarutbildning mot ungdomslandslagen. Stort grattis till dig Måns och lycka till! 

 

Fullständig lista över uttagna spelare hittar du på nedan länk:

https://svenskhandboll.se/nyheter/nyheter/2024-02-23-uttagna-spelare-till-varens-rikslager 

 

 

 

Ett händelsrikt 2023!
2023-12-23 17:48

En summering av 2023 från LHK:s ordförande, Alexander Velevski:

 

Det har varit ett händelserikt år där vi fått många nya medlemmar och det märks att handbollen är på gång i kommunen. Vi har 11 lag i gång i seriespel och över 250 barn som är aktiva. Jag möter ofta folk på byn som pratar varmt om vår klubb, vilket känns fantastiskt.

 

Bollskolan rullar på och de yngre lagen hittar sin struktur, tränar på och spelar seriespel. Viktigt att fortsätta det arbetet som vi gör så att vi fortsätter att ha tillväxt underifrån. Pojkar -08 och Flickor -10 har spelat USM och gjort det bra, vår relativt lilla klubb står upp bra mot de större klubbarna! Sen att vi dessutom får med 3 spelare i Skånelaget är lysande.

 

I styrelsen har vi jobbat på och bland annat startat en föräldragrupp som haft sitt första möte under hösten. Vi har fått in flera nya sponsorer och förlängt avtalet med bland annat Toppen. Vi genomförde även vår Summer Camp med Lödde Vikings i augusti, som var väldigt uppskattad.  En viktig sak som vi i styrelsen jobbat hårt med under ett helt år är att revidera den Ljusblå vägen. Detta är föreningens styrdokument som jag rekommenderar alla föräldrar att ta del av. Den finns på vår hemsida. Vi har också haft möten med kommunen där vi ligger på dem om fler halltider och målet är att de någon dag dedikerar en hall till handbollen med ett riktigt kansli. En utmaning, minst sagt! 😊

 

Nu går 2023 mot sitt slut men vi spelar självklart handboll in i det sista genom att vi har hela 9 lag med i anrika Lundaspelen!

 

Tack för i år, jag önskar er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi ses i hallarna!

Nyheter från våra lag
F14 (F9), 20/03 22:55 
F14 (F9), 06/02 11:15 
F14 (F9), 11/12 22:01 
F14 (F9), 24/10 15:56 
P15/16 (P7/8), 16/10 09:20 
F13 (F10), 21/08 11:14 
 
Sponsorer