Hej från er nya kanslist!
2019-04-29 10:20

Hej alla LHK-vänner!

Jag heter Mathilda och tar idag över jobbet som er nya kanslist efter Sara! Jag är 21 år och bor i Malmö och studerar mitt första år på utbildningen Idrottsvetenskap inriktning Sport management på Malmö universitet. Jag tycker utbildningen är fantastiskt rolig och ser därför verkligen fram emot att börja jobba här i LHK.

Som ni förstår är idrott och sport något jag älskar, men såklart är det handboll som är min favoritsport. Jag är uppvuxen med handboll och har själv spelat från att jag var sex år tills att jag fyllde 20, då jag slutade på grund av skador. Den senaste säsongen har jag istället varit assisterande tränare i ett damlag, vilket har varit roligt och givande. Nu ser jag fram emot nya härliga utmaningar här i LHK.

Precis som Sara har gjort, kommer jag ta hand om det administrativa arbetet i föreningen och även hjälpa till med bollskolan när den sätter igång igen i höst.

Det känns väldigt spännande, roligt och jag ser fram emot att få jobba med er. Om ni vill nå mig gör ni det på info@lhk.nu.

Glada hälsningar,

Mathilda Ekvall

Ett slut och en början
2019-04-25 12:12

Nu har min resa i LHK fått sitt slut och jag vill tacka alla i klubben för säsongen 18/19! Ett extra tack till Elin, Anders och Peter som har varit till väldigt stor hjälp under detta år.

Det har varit lärorikt, spännande och roligt att få jobba i klubben och jag är väldigt glad att jag fått vara en del av den! Jag önskar klubben all lycka i framtiden. Själv har jag siktet inställt på en resa och därefter universitetsstudier till hösten.

Jag lämnar med stolthet över till Mathilda Ekvall, som framöver kommer vara er kanslist!

På återseende,

Sara Nilsson

Skånes HF kör tematräningar i Ljungen
2019-03-29 09:20

Skånes Handbollsförbund har valt att komma till LHK och lägga sin spelarutbildning för pojkar/flickor födda 04 på Ljungenskolan tisdagen 9/4, torsdagen 2/5

och tisdagen 7/5.

För oss i LHK är det en unik möjlighet att som åskådare få ta del av och inspireras av det absolut nyaste utbildningsprogrammet från Sveriges Handbollsförbund. Vi får ta del av hur vi tränare och utbildar våra spelare. Ta tillfället i akt kom och titta, filma och se det som en möjlighet att utbilda er inom nya framtida handbollstänket.

Träningspassen går mellan 18.00 – 21.00.

Vi får bland annat se Thomas Axnér leda träningarna.

Syftet med utbildningen är att utbilda och utveckla alla Sveriges handbollsspelare i en gemensam utbildningsplattform. Ge spelare och tränare en så bra utbildning som möjligt. Handbollsförbundet tillför kunskap, utbildningskvalité och inspiration. Spelare och ledare kan sedan införa detta i sina klubbar.

Svenska handbollsförbundet nya utbildningsplan och riktlinjer fokuserar på följande två hörnstenar, Intention - Progression

Intention – Syfte och målsättning med övningen. Vad vill vi uppnå med övningen; är det individuell teknik, speluppfattning, kroppskoordination, försvarsteknik, anfallsteknik eller vill vi bara hålla igång ett träningspass med fart o fläkt. Hur säkerställer i att vi får ut det vi tänkt av övningarna och att spelarna förstått intentionen

Progression – Hur skalar vi upp övningen och gör den svårare. Hur nivåanpassar vi den till olika mognadsnivåer. Hur anpassas den till den tänkta matchsituationen. Hur ökar vi tempot och svårighetsgraden i övningen utan att tappa det tekniska/taktiska genomförandet. Hur säkerställer vi får ut det vi tänkt av övningarna och att spelarna har förstått progressionen

För mer information kika in länken nedan:

Samarbete mellan LHK och HK Malmö
2019-02-17 12:41
Under säsongen så har några av våra äldsta lag samarbetat med HK Malmö. Detta har lett till att vi nu undertecknat en avsiktsförklaring mellan Ljunghusens HK och HK Malmö.

Det övergripande syftet med samarbetet är att göra handbollen mer attraktiv för barn och ungdomar i respektive upptagningsområde.

Klubbarna kommer att samarbeta på föreningsnivå för exempelvis på ledarutbildningar, domare, funktionärer etc.

När det gäller dom äldre barnen så finns det möjlighet för oss att samarbete på lagnivå, och då skall det samarbetet utformas utifrån de förutsättningar som råder i respektive åldersgrupp. Samarbetet avser både pojkar och flickor.

Save the date!
2019-02-11 14:43
Nu är datumen för årets Handbollens dag och Summer Camp satta!

Handbollens dag är vår traditionella avslutning på säsongen. Denna dag har vi i slutet av säsongen och då samlas alla barn/ungdomar, ledare, föräldrar, släkt och vänner för en härlig handbollsfest!
Hanbollens dag kommer äga rum 19 maj 2019.

Summer  Camp  är vår traditionella uppstart inför en ny säsong. Summer Camp går av stapeln i augusti och då samlas alla lag och ledare för en heldag med "teambuilding" och en massa bra handboll
Summer Camp kommer äga rum 25 augusti 2019.

Mer information och möjlighet att anmäla sig till dessa dagar kommer senare, men skriv upp datumen redan nu så att ni inte missar dessa fantastiska dagar!
En film om handboll
2019-02-10 15:20

Hej alla handbollsfans

Denna filmen är ett måste att titta på (3 minuter)