Med anledning av Corona virus - Träningar
2020-03-25 21:22
Hej

Klubben fortsätter att följa råden ifrån folkhälsemyndigheten gällande träningar.

Huvudbudskapet är:
Folkhälsomyndigheten har kommit med nya förtydligande rekommendationer för Idrott. Beskedet är att idrott och träningsaktiviteter kan fortsätta, men med försiktighet. Träning utomhus är att föredra.

Styrelsen har därför beslutat att förlänga utomhus träningarna. Inga inomhus träningar förrän tidigast v.16 (efter påsk)

Fortsatt så är det upp till respektive lag och ledare att kommunicera om utomhus träningar skall ske för just era barns lag.

Vi uppmanar alla ledare att köra utomhus träningar och tips och råd kommer att skickas ut till ledare för inspiration.

Självklart så gäller samma riktlinjer som i skolan, dvs om era barn hostar, nyser, har feber så tränar man inte.

Beslutet gäller tills vidare men kan komma att ändras om vi får ny information eller nya riktlinjer som påverkar beslutet

Har ni frågor så hör av er till vårt kansli på info@lhk.nu

Med Anledning av Coronavirus - uppdatering
2020-03-16 20:43

Hej

Idag kom Skåneshandbollsförbund ut med nya riktlinjer ang träningstider

Huvudbuskapen är:
Folkhälsomyndigheten säger följande; ”Det finns i dagsläget ingen anledning att ställa in mindre lokala sammankomster, så som träningar. Fortsättningsvis gäller att: distrikt och föreningar fattar enskilda beslut gällande den egna verksamheten

Styrelsen har därför idag beslutat att ändra tidigare direktiv och vi rekommenderar att ni återuptar träningen men tränar utomhus denna och nästa vecka. dvs 17/3 - 29/3.
Efter dom 2 veckorna så är avsikten att återuppta träningen inomhus.

Både Sandeplan, Ljunghusen och Halör har fina möjligheter till utomhusträning.

Det är respektive ledare som kommunicerar med föräldrar om just era barns träningar skall återupptas.

Har ni frågor så hör av er till vårt kansli på info@lhk.nu

/Styrelsen

Med anledning av corona viruset
2020-03-13 12:37

LHK följer riktlinjer avseende COVID-19 ifrån Skånes handbollsförbund  och folkmyndigheten.

Igår så gick förbundet ut med nya direktiv som ni kan läsa på nedan länk

Konkret så innebär det att alla seriematcher för barn och ungdomar och alla träningar ställs in med start idag.

Detta gäller tillsvidare och vi kommer ut med nya riktlinjer i samband med att dom ändras.

Avseende Cuper så kommer den information ifrån era ledare vad som gäller, men Cuper i Mars och April kommer ställas in.

Vi hoppas såklart att verksamheten kan komma igång så fort som möjligt.

Uppmana gärna era barn till hemmaträning!

Bollskola för flickor och pojkar födda 2013/2014 startar nu även på söndagar!
2020-03-06 15:31

Nu är alltså bollskolan på söndagar 10.30-11.30 i Ljungenskolans sporthall.

Vi kommer ha kvar måndagar 16.00-17.00 i Halörhallen tillsvidare. Men för er som inte har möjlighet att komma iväg tidigt från jobbet, finns nu även söndagar som möjlighet. Vi sätter igång redan nu på söndag den 8/3.

Under hösten 2020 är planen att påbörja matchsammandragen, där lagen får möta andra lokala lag på miniplan.

Du är varmt välkommen att testa på utan föranmälan och kan prova på 3 gånger utan att bli medlem i LHK. 😃😃

Save the date, handbollcamp sommaren 2020
2020-02-25 09:56

SAVE THE DATE!
Suceen från i somras är tillbaka!!! Vi kommer även denna sommar att arrangera en handbollscamp tillsammans med HK Malmö!🤾‍♂️🤾‍♀️☀️
Anmälan öppnar om 2-3 veckor. Information kommer upp på våra sociala kanaler, håll utkik😃

Facebook: Ljunghusens Handbollsklubb
Instagram: ljunghusenshandbollsklubb

Skånes handbollsförbund kommer till Ljungenskolan för att hålla sin spelarutbildning
2020-02-18 09:47

Skånes Handbollsförbund har valt att komma till LHK och Ljungenskolan tisdagen 17/3 och torsdagen 26/3 för att lägga sin spelarutbildning av pojkar/flickor födda 05.

För oss i LHK är det en unik möjlighet att som åskådare få ta del av och inspireras av det absolut nyaste utbildningsprogrammet från Sveriges Handbollsförbund. Vi får ta del av hur vi tränare och utbildar våra spelare. Ta tillfället i akt kom och titta, filma och se det som en möjlighet att utbilda er inom det nya framtida handbollstänket.

Träningspassen går mellan 18.00 – 21.00.

Syftet med Handbollsförbundets spelarutbildning

Syftet med utbildningen är att utbilda och utveckla alla Sveriges handbollsspelare i en gemensam utbildningsplattform.

Inom spelarutbildningen bedrivs också distriktslagsverksamheten – Skånelaget. Dvs det lag som representerar Skåne i Sverigecupen.

Svenska handbollsförbundet nya utbildningsplan och riktlinjer fokuserar på följande två hörnstenar, Intention - Progression

Intention – Syfte och målsättning med övningen. Vad vill vi uppnå med övningen; är det individuell teknik, speluppfattning, kroppskoordination, försvarsteknik, anfallsteknik eller vill vi bara hålla igång ett träningspass med fart o intensitet. Hur säkerställer i att vi får ut det vi tänkt av övningarna och att spelarna förstått intentionen

Progression – Hur skalar vi upp övningen och gör den svårare. Hur nivåanpassar vi den till olika mognadsnivåer. Hur anpassas den till den tänkta matchsituationen. Hur ökar vi tempot och svårighetsgraden i övningen utan att tappa det tekniska/taktiska genomförandet. Hur säkerställer vi får ut det vi tänkt av övningarna och att spelarna har förstått progressionen

F09 (F10), 30/03 21:40