Välkommen till Ljunghusens handbollsklubb!

Ljunghusens Handbollsklubb, LHK, är Vellinge kommuns enda handbollsförening. Vi har idag över 200 aktiva barn och ungdomar i föreningen samt flertalet engagerade ledare och tränare. 10 lag i åldrarna 8-16 år är med i seriespel runt om i Skåne. Dessutom har vi vår populära bollskola för våra yngsta medlemmar som är 6 och 7 år. Vi deltar även i olika cuper och turneringar när tillfälle ges, tex Lundaspelen, Åhus beachhandboll och Ankaret Cup för att nämna några.

Är du sugen på att börja spela handboll är du varmt välkommen till oss! Här på vår hemsida har varje lag en enskild sida där du kan hitta träningstider mm. Hittar du inte vad du söker eller har någon fråga så går det bra att maila till info@lhk.nu.
Föräldrautbildning #schysstmatch
2022-05-12 21:00

ALLA föräldrar i föreningen!!

Handbollförbundet Syd har tagit fram en Föräldrautbilding som de gratis erbjuder till alla föräldrar i distriktet som en del i kampanjen #schysstmatch.

Vi tycker i vår förening att detta är extremt viktigt och vill att alla ledare och föräldrar går på detta.

Ni föräldrar är oerhört viktiga för vår verksamhet och vi är glada över att kunna erbjuda denna utbildning som vi mer eller mindre ser som obligatorisk för båda vårdnadshavarna!

Föreläsningen kommer att hållas på åtta olika ställen i HF Syd under 2022 och här kommer inbjudan till de fyra första tillfällen som hålls redan i maj.

Efter sommaren kommer HF Syd arrangera ytterligare fyra möjligheter.Länk till mer information:https://www.svenskhandboll.se/HandbollSyd/nyheterfranhandbollforbundetsyd/foraldrautbildningar2

Va en bra idrottsförälder och gå utbildningen :))

4:e plats för LHK F14 i USM!
2022-05-09 16:28

Det blev ett fantastiskt slutspel för tjejerna i Gjensidige USM! Efter en oförglömlig helg landade LHK på fjärde plats!

Som grädde på moset fick LHK:s Siri Karlsson utmärkelsen turneringens bästa anfallsspelare i F14!

Hela föreningen gläds med er och är stolta över er insats denna helg, ni kämpade väl och representerade klubben på ett fantastiskt sätt -ungdomshandboll på högsta nivå!

Ett rungande stort G R A T T I S!

Forza LHK!

USM Steg 5 för våra duktiga tjejer!
2022-05-05 13:00

Så var det äntligen dags för våra F07/08 att åka upp till Uppsala för att spela USM Steg 5 :))

Vi i klubben är stolta och glada över att ha ett lag från LHK representerat i steg 5 och önskar er stort lycka till tjejer!

Gå gärna in och läs vad laget själva har sagt om det kommande steg 5 och även hela resan genom USM: https://www.svenskhandboll.se/USM/Deltagare/Nyheter/LjunghusensHKF14

Tjejerna spelar sin första match imorgon 13:30. De har många föräldrar med sig upp som stöd och hejarklack men vill man heja och följa laget hemifrån kan man gå in på nedan länk och följa matcherna via livescore. https://ta.svenskhandboll.se/ViewCupModule/ViewDivisionMatches?cupId=21451&cupName=USM:s%20Finalspel&divid=2145101&divname=USM%20F14%20FS%20grupp%201&levelid=8054&cupseasonId=2021&roundId=8099

Nyhet gällande matchställ
2022-04-26 14:02

Vi har fått en del frågor kring när våra ljusblå tröjor finns tillgängliga i webshopen.

Vi spelar vanligtvis i våra fina ljusblå tröjor och vi längtar efter nya sådana att spela i, precis som ni säkert också gör. På grund av att vi har inväntat ny modell på tröja, samt lite leveransproblem under pandemin har vi avvaktat med att färdigställa vår nya matchtröja. Styrelsen har också under hösten och våren arbetat intensivt med att hitta nya sponsorer vilket också har inneburit att vi velat avvakta med att presentera matchstället. Inom kort har vi alla nya sponsorer på plats och vi ser fram emot att presentera vårt nya ställ i samband med vårt 20-årsjubileum/årsmöte efter sommaren! Innan dess, ber vi alla att avvakta inköp.

Som ni vet köpte vi in svarta tröjor till alla lag i höstas men vi förstår att vissa av er äldre lag är tvingade att spela i hemmaställ (ljusblå) och då kan ni beställa dessa hos Team Sportia Emporia. Vill bara informera om att vi är förpliktigade att trycka sponsorloggor även på dessa under hösten och då behöver vi samla in matchstället för tryck. Detta kan medföra en extra kostnad för spelarna förutom inköpet av tröjorna.

Vill även påminna er om att det inte är tillåtet att trycka någon annan sponsorlogga på våra matchställ och träningsoverall än de föreningen har avtalat med. Är ni osäkra eller har frågor kring tryck, kontakta gärna marknad@lhk.nu

Energi och laganda i P11 banar vägen
2022-04-26 13:27

Vi tog ett prat med Richard Kjell, ledare för P11, för att höra hur killarnas säsong varit.

Hej Richard, vi har hört att ni är riktigt många killar i laget nu?

- Ja, i samma minut som Sverige tog EM-Guld började nyanmälningarna för att prova på handboll att rulla in för killar födda 2011/2012. Från att länge ha varit ett tiotal på träningar och matcher kunde vi på sista träningen räkna in runt 20 killar! Detta i kombination med att pojkar födda 2010 velat träna med oss en dag i veckan har inneburit en massa ny energi och kunskap in i gänget.

Förutom att ni verkar ha superroliga träningar, har ni hittat på något annat kul?

- För ett tag sedan hade vi en pizzakväll med övernattning på brandstationen i Höllviken. Där pratade vi bland annat om lagets ”spelregler” som ska gälla på träning, utanför plan och under matcher. Värdefullt att killarna själva kom fram till dessa!

Vad har ni för planer i sommar?

- Med de nyfunna spelreglerna åker vi i sommar till Partille Cup för att testa lagets vingar mot internationellt motstånd!

Vi önskar laget lycka till framöver – kul att se att vår förening växer!